Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Total

Total S. A. je francuska kompanija koja se bavi proizvodnjom nafte i maziva, zapravo se radi o integrisanoj firmi koja je šesti najveći proizvođač nafte i maziva na svetu. Sedište preduzeća je u zapadnom Parizu, a osim već navedenim delatnostima bavi se i električnom energijom te proizvodnjom različitih hemikalija. Tvrtka je nastala davne 1921. godine kada je tadašnji francuski premijer odbio ideju da francuska vlada stvori zajedničku kompaniju sa Shellom. Umesto toga on je uz potporu mnogobrojnih francuskih banaka i tvrtki stvorio francusku kompaniju za preradu i istraživanje nafte te je nazvana CFP, skraćenica za 'Francuska naftna kompanija'.

 

Tek 1985. godine promenila je ime u Total i to po svome brendu maziva koji je stekao veliku popularnost ne samo u Francuskoj nego i šire. Sa vremenom su deonice preduzeća prodavane pa se tako menjao i udeo u vlasništvu. Što je posebno zanimljivo jest da se kompanija bavila i nuklearnom energijom pa tako ima jedan posto udela u najvećoj nuklearnoj kompaniji na svetu poznatoj pod imenom Areva te je takođe zainteresovana za izgradnju nuklearnih elektrana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Preduzeće je nekoliko puta bila upletena i u najrazličitije skandale i afere, pre svega zbog izlevanja nafte i sličnog, međutim i dalje pozitivno posluje te je među najpoznatijim brendovima kada se radi o uljima za sve vrste vozila.

Total proizvodi su u sledećim kategorijama:

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope